- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 3028
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1462
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1231
Oto przepis:
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 2251
Kulebiak to świetna aromatyczna potrawa rodem z kresów. Świąteczne, Wigilijne nadzienie najczęściej składa się z kapusty oraz grzybów. Poznajcie naszą propozycję z grzybami w cieście francuskim oraz łososiem!
Składniki:
- 400g ciasta francuskiego
- 300g filetu z łososia
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1189
Składniki:
(około 40 sztuk)
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki miodu
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1263
Imbir pobudza układ odpornościowy, niszczy wirusy, rozgrzewa, pomaga przy zapaleniu stawów, reguluje pracę woreczka żółciowego, przeciwdziała nadmiarowi gazów w jelitach, zmniejsza wydzielanie kwasów żołądkowych, niweluje poranne nudności (zalecany w ciąży), działa napotnie i usuwa toksyny.
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1163
Składniki: (2 porcje)
1 średnie jabłko
10-15 listków bazylii
1,5 szklanki soku z brzozy (lub klarownego soku z jabłek)
2 - 3 łyżki soku z limonki (lub cytryny)
1 łyżka syropu klonowego (lub syropu z agawy)
Sposób:
Jabłko obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić i włożyć do pojemnika blendera. Dodać liście bazylii, wlać sok z brzozy, sok z limonki, syrop i zmiksować tak aby nie było widocznych cząstek bazylii (można przecedzić przez sitko).
Smacznego!
Źródło: nadesłała Roksana S.
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1292
Wersja z łososiem i koperkiem (można dodać ser feta)
Składniki:
- 600ml mleka 0.5% (jak ktoś woli to tłuściejszego)
- 250g mąki
- Szczegóły
- Kategoria: Kącik kulinarny
- Odsłony: 1199
Strona 1 z 2